AleviSesi

Alevilik, Hz. Ali (a.s)'ın yolundan gitmektir.

HaberlerResim Galerisi

Alevilerin Bayram Namazı (2011)

Her yıl olduğu gibi Çorum Ehli Beyt camiinde toplanan aleviler bayram namazlarını kıldılar. Çorum Ehli Beyt camii imamlarından Özgür Arapoğlu hocamız bayram hutbesinde Alevilik konusuna değinerek;

Kimsenin kafasına göre bölgesine göre Alevilik sunamayacağını, Aleviliğin temelinin Kur’an ve Ehli Beyt olduğunu ve bu temele uygun olmayan düşüncelerin Alevilik olmadığını belirterek Aleviyim diyen insanların öncelikle 12 imamların hayatını ve fikirlerini öğrenmesi gerektiğine dikkat çekti. Özgür hoca hutbenin bir bölümünde ise Aleviyim diyenlerin ibadetlerini Caferi mezhebine göre yapmaları gerektiğini zira Ehli Beyt yada 12 İmam yolunun en bilinen tanınan isminin Caferi olduğuna işaret ederek kim namaz kılacak ise 12 İmamlara göre kılmalı, kim cenaze defnedecek ise 12 imamların anlayışına göre defnetmeli ve kim nikah kıyacak ise 12 İmamların öğrettiği gibi kıymalıdır zira Peygamberin düşüncesini gerçekte yaşatan insanlar 12 imamlardır dedi.

Sabah namazından sonra okunan Kur’an ve sonrasında birlikte Caferi mezhebine göre kılınan 2 rekat bayram namazından sonra bayramlaşan Çorumlu Aleviler saat 8:00 civarında camiden ayrıldılar.

Ramazan Bayram Namazından Görüntüler:

One thought on “Alevilerin Bayram Namazı (2011)

  • meveddet

    MaşaAllah, Allah ibadet ve itaatınızı kabul etsin, bayramınız da mübarek olsun. Bu resimleri görünce gurur duyuyorum, Rabbim bütün Alevi kardeşlerimizi asil Ali yolundan ayırmasın..
    selam ve dua ile..

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.